Nieuws

Nieuw logo 

Onze school bestaat 50 jaar en dat werd na de opendeurdag stevig gevierd. Tevens werd het nieuw logo voorgesteld. 

YouthTalks  gelanceerd op 15 april !

Onze leerling Hassan Al Hilou startte als jongste ondernemer van België het platform YouthTalks! Op 1 maart werd hij - samen met onze directeur- geïnterviewd door Jan Hautekiet op Radio1.
Lees er hier meer over en beluister het interview.

"Brussel Deze Week" publiceerde dit gesprek met Hassan.  

Montasser AlDe’emeh en filosoof Rachid Benzine praten met onze leerlingen 

Naar aanleiding van de recente terreuraanslagen waren Montasser AlDe’emeh, auteur van "De Jihadkaravaan" en deradicaliseringsexpert, én Rachid Benzine, islamoloog, te gast op onze school. "De Morgen" was op reportage. Lees hier het verslag!
Foto's over andere acties vindt u in ons fotoalbum.

Tentoonstelling eindwerken 

De leerlingen van 6 Foto stellen hun eindwerken tentoon! Interesse? Klik hier.

Onze directeur speecht in de Europese Commissie!

De Europese Commissie organiseerde vrijdag 11/3/2016 de European Day of the Remembrance of Victims of Terrorism. En onze school werd uitgenodigd! Ons inmiddels zeer bekend filmpje "Hoop" werd ook daar gesmaakt. Onze directeur werd zelfs gevraagd om een speech te houden voor de Europese Commissie n.a.v. het filmpje. Voor de leerlingen was het een zeer leerrijke dag, o.a. door de gelegenheid die ze kregen om met slachtoffers van verscheidene terreuraanslagen te praten. Vooral de ontmoeting met rabbijn Benarouss heeft de jongeren geraakt. Ook het gesprek met Bilal Mokono, het eerste slachtoffer van de terreuraanslagen in Parijs (Stade de France), was ontroerend. Klik hier voor een uitgebreider verslag. Foto's vindt u ook in ons fotoalbum.

Onze school werkt mee aan nieuw onderwijsproject "hetarchief.be" 

Met op de startpagina foto's van onze leerlingen Fotografie, mét onze leerlingen van 2 Artistieke Vorming! Klik hier voor meer info over dit interessant project. 

Een mooi compliment uit het Vlaams Parlement 

Yamila Idrissi, Vlaams Parlementslid, had een werkbezoek aan onze school. Ze plaatste haar positieve bevindingen op Facebook. Klik hier voor het bericht.

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

Op bezoek bij minister Reynders

Onze leerlingen van 6 ASO waren te gast bij minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders voor een boeiend gesprek. Klik hier voor meer!

Bruno De Lille interviewt de directeur en leerlingencoach

N.a.v. de start van het nieuwe schooljaar interviewde Bruno De Lille onze directeur en leerlingencoach. Lees hier wat ze te vertellen hadden!

Vlaams minister-president Bourgeois bezoekt onze school 

Op 1 september kwam Vlaams minister-president Geert Bourgeois naar onze school. Mét een luisterend oor voor de wensen, vragen en opmerkingen van al onze leerlingen. Het Atheneum Anderlecht werd uitermate representatief bevonden voor dit onderzoek. Weerom een mooie eer voor onze leerlingen! Lees het persbericht en bekijk foto's in ons fotoalbum.