Nieuws

Kunstvirus in Brussel

Vier Brusselse scholen, waaronder het KAA, met 4 verschillende onderwijsvormen ASO-TSO-KSO-BSO werken mee aan het project KUNSTVIRUS in Brussel. Onze afdelingen BAK-VBK hebben de deelnemende scholen de mogelijkheid gegeven om het thema"identiteit" op een artistieke manier te interpreteren.  Meer info op virusproject.be !

Een professioneel studioportret voor een prikje?

Voor jezelf of als cadeau(bon)! Klik hier voor meer info! Het kan ook tijdens het oudercontact van 18 december.

Bezoek lagere scholen

We kregen reeds heel wat lagere scholen op bezoek. Zij, maar ook wij, vonden het leuk én interessant. Hier alvast een leuke reactie! 

Zuiddag 

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later. 

Ook onze leerlingen namen deel! Zo was Safae (6 HUW) voor één dag hoofdredacteur bij MO*. Lees hier haar artikel.

DNA-puzzelaars

Marie-Christine en Beneta van 6 EWI hebben de pas aangekochte molecuulstructuur voor DNA helemaal zelfstandig in elkaar gepuzzeld. Prachtig! Ziehier het resultaat!

Onze leerlingen AVV op de "kookmet" 

Zie ze - in het kader van ons gezondheidsbeleid - aan het werk in het VRT-journaal! Klik hier.

Bericht aan de ouders ! 

Alle ouders krijgen een account voor Smartschool:  een online puntenboek en agenda, gemakkelijk mailen met de directeur en de leraars, opvolging van afwezigheden, ...  Het kan allemaal! 
Nog geen login? Contacteer de klastitularis voor meer informatie!  

Nieuwe lokalen 

De werken aan gebouw D - onze vernieuwbouw - zijn achter de rug! 
Nog even wachten op het meubilair en dan hebben we meerdere nieuwe, zeer ruime en modern ingerichte lokalen! Er is een nieuw lokaal voor de richting Audiovisuele Vorming, een echte techniekklas, een polyvalente ruimte, een open leercentrum, ...  

Primeur!  Onze leerlingen mee op wetenschapsboot Belgica

Leerlingen van de wetenschappelijke richtingen kenden een primeur! Ze mochten als eersten uit een Vlaamse school, samen met wetenschappers van een school uit Vielsalm, mee aan boord van het wetenschapsschip de "Belgica". Ze gingen de Noordzee op om wetenschappelijke proeven uit te voeren!  Klik hier voor een reportage van "brusselnieuws.be". Foto's in ons fotoalbum!
Lees hier ook een artikel in het magazine HELEMAAL GO!