Nieuws

Start nieuw schooljaar 

Op donderdag 1 september starten de eerstejaars om 8u10. De andere leerlingen worden pas verwacht tegen 9u.
Bekijk de leerlingenkalender (rechts) voor de actuele planning van het schooljaar.

Alledaags erfgoed 

CANON cultuurcel heeft een praktijkvoorbeeld van ons project rond alledaags erfgoed online geplaatst. De leerlingen van onze richting audiovisuele vorming zorgden voor deze bijzondere bijdrage! Je vindt ze hier.

Ontmoeting slachtoffers aanslagen in Parijs 

Onze leerlingen van 5ASO hadden op 31 mei in Parijs een ontmoeting met de slachtoffers van de aanslagen. Het werd een zeer sereen moment voor onze leerlingen die zich voorbeeldig hebben gedragen. Lees hier het artikel dat op de site van "Association française des Victimes du Terrorisme" (afvt.org) verscheen.

Leerlingen 2de graad Fotografie en Beeldende en Architecturale Kunsten vallen in de prijzen 

De leerlingen van de kunstrichtingen hebben deelgenomen aan het Internationaal Fotografisch Experiment met Landschappen en Monumenten.
Op Brussels niveau werden - uit meer dan 1000 inzendingen - de foto's geselecteerd van Léa, Azeem en Tiffany. Op Europees niveau werden 2 foto's van Abdel bekroond, op de zesde en de eerste plaats. Proficiat! Hier enkele beelden van de leerlingen met hun werken.

Minister Smet op bezoek 

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet kwam onze leerlingen aanmoedigen om meer met de fiets naar school te komen. Hij opende ook officieel onze nieuwe fietsenstalling. Ziehier zijn tweet! Foto's in ons fotoalbum.

Hassan op het koninklijk paleis!

Onze leerling Hassan Al Hilou startte als jongste ondernemer van België het platform YouthTalks (lees verder).
Op 18 mei ontmoette hij Jef Colruyt, zijn mentor, en koningin Mathilde en koningin Rania van Jordanië in het Koninklijk Paleis. Klik hier voor meer info en beelden! 

Humo sprak met onze directeur 

N.a.v. de negatieve persberichten over dansende moslimjongeren na de recente aanslagen, sprak het weekblad Humo met enkele directeurs van Brusselse scholen. Ook met de onze!
Lees hier het boeiend artikel!  

YouthTalks  gelanceerd op 15 april !

Onze leerling Hassan Al Hilou startte als jongste ondernemer van België het platform YouthTalks! Op 1 maart werd hij - samen met onze directeur- geïnterviewd door Jan Hautekiet op Radio1.
Lees er hier meer over en beluister het interview.

"Brussel Deze Week" publiceerde dit gesprek met Hassan. "Helemaal GO!" had er in dit artikel aandacht voor.

Montasser AlDe’emeh en filosoof Rachid Benzine praten met onze leerlingen 

Naar aanleiding van de recente terreuraanslagen waren Montasser AlDe’emeh, auteur van "De Jihadkaravaan" en deradicaliseringsexpert, én Rachid Benzine, islamoloog, te gast op onze school. "De Morgen" was op reportage. Lees hier het verslag!
Foto's over andere acties vindt u in ons fotoalbum.

Onze directeur speecht in de Europese Commissie!

De Europese Commissie organiseerde vrijdag 11/3/2016 de European Day of the Remembrance of Victims of Terrorism. En onze school werd uitgenodigd! Ons inmiddels zeer bekend filmpje "Hoop" werd ook daar gesmaakt. Onze directeur werd zelfs gevraagd om een speech te houden voor de Europese Commissie n.a.v. het filmpje. Voor de leerlingen was het een zeer leerrijke dag, o.a. door de gelegenheid die ze kregen om met slachtoffers van verscheidene terreuraanslagen te praten. Vooral de ontmoeting met rabbijn Benarouss heeft de jongeren geraakt. Ook het gesprek met Bilal Mokono, het eerste slachtoffer van de terreuraanslagen in Parijs (Stade de France), was ontroerend. Klik hier voor een uitgebreider verslag. Foto's vindt u ook in ons fotoalbum.

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.