Nieuws

Inschrijvingen - opendeurdag

Wenst u reeds in te schrijven voor volgend schooljaar? Kom zo vlug mogelijk langs op het leerlingensecretariaat! De plaatsen voor het eerste jaar zijn beperkt.
Noteer ook alvast onze opendeurdag: zaterdag 25 april van 14u tot 17u. 

De Makers 

Onze leerlingen van 1 Artistieke Vorming nemen met hun Tableau vivant deel aan de wedstrijd De Makers. Klik hier voor meer info en "Like" hun werk! 

Project "Brede school" 

In het kader van "Brede school" organiseerden we samen met basisschool NELLIE MELBA het project "Rollen van het lachen". Op donderdag 29 januari stelden onze leerlingen van 1A dit voor aan de leerlingen van het 2de en het 3de leerjaar. Ze toonden een staaltje van hun taalvaardigheid Nederlands aan de hand van een aantal goed vertelde grapjes. Deze grapjes worden in beeld gebracht en tentoongesteld tijdens de jeugdboekenweek in de gemeentelijke bibliotheek van Anderlecht. Foto's in ons fotoalbum!

Nieuwe lokalen 

Gebouw D - onze vernieuwbouw - is in gebruik! Er is een nieuw lokaal voor de richting Audiovisuele Vorming, een echte techniekklas, een polyvalente ruimte, een open leercentrum, ...  

Kunstvirus in Brussel

Vier Brusselse scholen, waaronder het KAA, met 4 verschillende onderwijsvormen ASO-TSO-KSO-BSO werken mee aan het project KUNSTVIRUS in Brussel. Onze afdelingen BAK-VBK hebben de deelnemende scholen de mogelijkheid gegeven om het thema"identiteit" op een artistieke manier te interpreteren.  Meer info op virusproject.be !

Bezoek lagere scholen

We kregen reeds heel wat lagere scholen op bezoek. Zij, maar ook wij, vonden het leuk én interessant. Hier alvast een leuke reactie! 

Zuiddag 

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later. 

Ook onze leerlingen namen deel! Zo was Safae (6 HUW) voor één dag hoofdredacteur bij MO*. Lees hier haar artikel.

DNA-puzzelaars

Marie-Christine en Beneta van 6 EWI hebben de pas aangekochte molecuulstructuur voor DNA helemaal zelfstandig in elkaar gepuzzeld. Prachtig! Ziehier het resultaat!

Onze leerlingen AVV op de "kookmet" 

Zie ze - in het kader van ons gezondheidsbeleid - aan het werk in het VRT-journaal! Klik hier.

Bericht aan de ouders ! 

Alle ouders krijgen een account voor Smartschool:  een online puntenboek en agenda, gemakkelijk mailen met de directeur en de leraars, opvolging van afwezigheden, ...  Het kan allemaal! 
Nog geen login? Contacteer de klastitularis voor meer informatie!