Nieuws

Hervorming eerste leerjaar A vanaf 1/9/2019 

N.a.v. de algemene onderwijsvernieuwing en de invoering van de nieuwe eindtermen wordt het eerste jaar A hervormd met ingang vanaf 1/9/2019. De nieuwe lessentabel is al beschikbaar in de rubriek "studierichtingen". 
In de eerste graad wordt "permanente evaluatie" ingevoerd. Er worden geen klassieke examens meer ingericht en de resultaten zullen - nog meer dan voordien - worden bekeken over een heel schooljaar volgens een cumulatief model. 

Oud-leerling Vincent Kompany terug in Anderlecht

Naar aanleiding van zijn terugkeer, sprak Het Nieuwsblad met onze directeur en enkele van zijn klasgenoten "van toen". Lees de artikelen hier

Hoog bezoek uit Marokko zet onze onderwijsvisie kracht bij

Op woensdag 15 mei kreeg onze school bezoek van Mustapha El Ktiri, "Haut commissaire aux anciens résistants et anciens membres de l'Armée de libération", om samen met de leerlingen van 5VBK en 5AVV in debat te gaan over rascisme, haat en verdraagzaamheid. Prachtig dat ook dhr. Mustapha El Ktiri als woordvoerder van de Marokkaanse regering volledig onze onderwijsvisie steunt. We staan weer een stap dichter bij samen-leren-samenleven. Klik hier voor foto's.

Helemaal mee ...

Via onze Facebookpagina volg je alle projecten waaraan onze leerlingen deelnemen!
Bijzondere interesse voor onze kunstafdelingen? Zie "Links" rechts op deze pagina!

I Love Science 

In het kader van hun OC (onderzoekscompetenties), namen onze wetenschappers van 6 WeWi en 6 MtWe deel aan de wetenschapsbeurs "I Love Science" in paleis 1 op de Heizel. Proficiat met de deelname; ze konden op heel wat belangstelling rekenen!  Bekijk foto's via deze link

Turkse delegatie op bezoek 

Op 4 april kregen we een delegatie Turkse leraars op bezoek. Er werd heel wat informatie uitgewisseld betreffende methodiek, infrastructuur, ICT, e.a. 
Hier vind je een impressie. 

Hervorming eerste leerjaar A vanaf 1/9/2019 

N.a.v. de algemene onderwijsvernieuwing en de invoering van de nieuwe eindtermen wordt het eerste jaar A hervormd met ingang vanaf 1/9/2019. De nieuwe lessentabel is al beschikbaar in de rubriek "studierichtingen". 
Het eerste jaar is reeds volzet voor volgend schooljaar. De vernieuwing voor het 2de jaar A wordt doorgevoerd op 1/9/2020.

Preventie tegen radicalisering 

Lees hier wat onze directeur in de krant De Morgen te zeggen had over de preventiemaatregelen binnen de scholengroep Brussel.

Ons talenbeleid 

Onze school werd weer gelauwerd voor het talenbeleid. U leest er alles over via de rubriek "Projecten".

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie!