Nieuws

Inschrijven in het Nederlandstalig Onderwijs Brussel 

Mede door het stijgend aantal leerlingen in Brussel, is het belangrijk dat u tijdig kiest voor een secundaire school voor uw kind. Wij werken, zoals vele andere Brusselse scholen, met een aanmeldingsprocedure voor 1A die startte op 4/1/2016 en nu is afgesloten. Ouders die hebben aangemeld, dienen nog te registreren op 24 februari tussen 13 en 16u.
Aanmelding gemist? Kom nu langs op onze school voor meer informatie, of contacteer ons op 02/522.71.12

Schoolkrantblog 

Nieuw op de startpagina: onze schoolkrantblog! Een interessant verslag van een activiteit, een bijzonder nieuwtje, ... Laat het weten aan de blogverantwoordelijke Mevr. Allemeersch. 

Onze school werkt mee aan nieuw onderwijsproject "hetarchief.be" 

Met op de startpagina foto's van onze leerlingen Fotografie, mét onze leerlingen van 2 Artistieke Vorming! Klik hier voor meer info over dit interessant project. 

Een mooi compliment uit het Vlaams Parlement 

Yamila Idrissi, Vlaams Parlementslid, had een werkbezoek aan onze school. Ze plaatste haar positieve bevindingen op Facebook. Klik hier voor het bericht.

Aandacht van de BBC ! 

Zoals reeds verder in deze nieuwsrubriek gemeld, kende het filmpje “Hoop” van onze school veel succes. Het trok zelfs de aandacht van een radioploeg van de BBC toen zij een documentaire maakten over Molenbeek. 
U kan het audiofragment met onze directeur, Erik Van Den Berghe, hier beluisteren. 
Ook in dit artikel van de BBC wordt verwezen naar onze school.

Onze videoboodschap haalt de internationale pers!

"Ik hoop" haalt de pers, de internationale zelfs! De leerlingen uit de richting Audiovisuele Vorming stonden in voor de productie. 
We kregen aandacht van de VRT in het journaal van 19u, Het Nieuwsblad, De Standaard, Brusselnieuws.be, Humo, Karrewiet, Het GO!, e.a.   Klik hier voor meer! Ook vele scholen maakten een link naar ons op hun eigen website.
Het filmpje zelf is hier te bekijken. 

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

YouthTalks 

Onze leerling Hassan Al Hilou start als jongste ondernemer van België het platform YouthTalks! Lees er hier alles over.

Op bezoek bij minister Reynders

Onze leerlingen van 6 ASO waren te gast bij minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders voor een boeiend gesprek. Klik hier voor meer!

Bericht aan de ouders ! 

Alle ouders krijgen een account voor Smartschool:  een online puntenboek en agenda, gemakkelijk mailen met de directeur en de leraars, opvolging van afwezigheden, ...  Het kan allemaal! 
Nog geen login? Contacteer de klastitularis voor meer informatie!  

Bruno De Lille interviewt de directeur en leerlingencoach

N.a.v. de start van het nieuwe schooljaar interviewde Bruno De Lille onze directeur en leerlingencoach. Lees hier wat ze te vertellen hadden!

Vlaams minister-president Bourgeois bezoekt onze school 

Op 1 september kwam Vlaams minister-president Geert Bourgeois naar onze school. Mét een luisterend oor voor de wensen, vragen en opmerkingen van al onze leerlingen. Het Atheneum Anderlecht werd uitermate representatief bevonden voor dit onderzoek. Weerom een mooie eer voor onze leerlingen! Lees het persbericht en bekijk foto's in ons fotoalbum.

GO! Atheneum Anderlecht

U merkt het: de term "Koninklijk" verdwijnt (geleidelijk) uit onze naam. Binnenkort onthullen we ook een nieuw logo! Ons websiteadres www.kaa.vgc.be blijft voorlopig nog hetzelfde.