Nieuws

Inschrijvingsprocedure 1A 

Op 9 januari start de inschrijvingsprocedure 2017-2018 voor het eerste jaar. Wees nu reeds goed voorbereid: klik hier voor meer info. 

Ghostwalks 

Op vrijdag 28 oktober werkten we met 4AVV mee aan het project Ghostwalks. In de kelders van de slachthuizen van Anderlecht installeerden onze leerlingen een audiowandeling. De deelnemers werden meegenomen in een denkbeeldig en bevreemdend verhaal. Het resultaat van het hele parcours vind je hier. Veel kijkplezier! 

Winnaars prijzen "Week van de mobiliteit" 

Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen zich op een gezonde en duurzame manier verplaatsen. De werkgroep mobiliteit en gezondheid besliste om dit jaar o.a. actie te voeren tijdens de week van de mobiliteit. Elke dag dat een leerling met de fiets kwam, kreeg hij/zij een lotje. Op het einde van de periode werden er prijzen verloot onder de deelnemers.
Sergio kaapte de hoofdprijs weg en mag zich de trotse eigenaar noemen van een fitbit activiteitsmeter. Jonathan en Thomas wonnen allebei T-shirts, nog andere leerlingen wonnen cinematickets. Klik hier voor een beeld.
Dikke proficiat aan alle leerlingen die met de fiets komen en dit hopelijk zullen blijven doen! 

Hassan Al Hilou over onderwijskwaliteit 

Hassan (6EWI) geeft zijn visie op het onderwijs. Lees hier het artikel. 

Ayoub Jamli in de krant met minister Smet 

Minister van Mobiliteit Pascal Smet maakte kennis met Ayoub (4 Eco), die op de voorstelling van de Week van de Mobiliteit deelnam aan een van de workshops. Klik hier voor het krantenartikel en bekijk de foto's in ons fotoalbum.
De minister was reeds eerder op bezoek op onze school om de leerlingen aan te moedigen meer met de fiets naar school te komen. Hij opende toen ook officieel onze nieuwe fietsenstalling. 

Alledaags erfgoed 

CANON cultuurcel heeft een praktijkvoorbeeld van ons project rond alledaags erfgoed online geplaatst. De leerlingen van onze richting audiovisuele vorming zorgden voor deze bijzondere bijdrage! Je vindt ze hier.

Ontmoeting slachtoffers aanslagen in Parijs 

Onze leerlingen van 5ASO hadden op 31 mei in Parijs een ontmoeting met de slachtoffers van de aanslagen. Het werd een zeer sereen moment voor onze leerlingen die zich voorbeeldig hebben gedragen. Lees hier het artikel dat op de site van "Association française des Victimes du Terrorisme" (afvt.org) verscheen.

Leerlingen 2de graad Fotografie en Beeldende en Architecturale Kunsten vallen in de prijzen 

De leerlingen van de kunstrichtingen hebben deelgenomen aan het Internationaal Fotografisch Experiment met Landschappen en Monumenten.
Op Brussels niveau werden - uit meer dan 1000 inzendingen - de foto's geselecteerd van Léa, Azeem en Tiffany. Op Europees niveau werden 2 foto's van Abdel bekroond, op de zesde en de eerste plaats. Proficiat! Hier enkele beelden van de leerlingen met hun werken.

Hassan op het koninklijk paleis!

Onze leerling Hassan Al Hilou startte als jongste ondernemer van België het platform YouthTalks (lees verder).
Op 18 mei ontmoette hij Jef Colruyt, zijn mentor, en koningin Mathilde en koningin Rania van Jordanië in het Koninklijk Paleis. Klik hier voor meer info en beelden! 

Humo sprak met onze directeur 

N.a.v. de negatieve persberichten over dansende moslimjongeren na de recente aanslagen, sprak het weekblad Humo met enkele directeurs van Brusselse scholen. Ook met de onze!
Lees hier het boeiend artikel!  

YouthTalks  gelanceerd op 15 april !

Onze leerling Hassan Al Hilou startte als jongste ondernemer van België het platform YouthTalks! Op 1 maart werd hij - samen met onze directeur- geïnterviewd door Jan Hautekiet op Radio1.
Lees er hier meer over en beluister het interview.

"Brussel Deze Week" publiceerde dit gesprek met Hassan. "Helemaal GO!" had er in dit artikel aandacht voor.

Montasser AlDe’emeh en filosoof Rachid Benzine praten met onze leerlingen 

Naar aanleiding van de recente terreuraanslagen waren Montasser AlDe’emeh, auteur van "De Jihadkaravaan" en deradicaliseringsexpert, én Rachid Benzine, islamoloog, te gast op onze school. "De Morgen" was op reportage. Lees hier het verslag!
Foto's over andere acties vindt u in ons fotoalbum.

Onze directeur speecht in de Europese Commissie!

De Europese Commissie organiseerde vrijdag 11/3/2016 de European Day of the Remembrance of Victims of Terrorism. En onze school werd uitgenodigd! Ons inmiddels zeer bekend filmpje "Hoop" werd ook daar gesmaakt. Onze directeur werd zelfs gevraagd om een speech te houden voor de Europese Commissie n.a.v. het filmpje. Voor de leerlingen was het een zeer leerrijke dag, o.a. door de gelegenheid die ze kregen om met slachtoffers van verscheidene terreuraanslagen te praten. Vooral de ontmoeting met rabbijn Benarouss heeft de jongeren geraakt. Ook het gesprek met Bilal Mokono, het eerste slachtoffer van de terreuraanslagen in Parijs (Stade de France), was ontroerend. Klik hier voor een uitgebreider verslag. Foto's vindt u ook in ons fotoalbum.

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.