Nieuws

Proficiat!

Adriano Van Mackelberghe (5FOTO) heeft deelgenomen aan de fotowedstrijd van de fotoclub GAFODI.
Hij heeft de 2de , 15de en 25ste plaats kunnen veroveren met deze foto's. 

Next generation, please!

Op 9 mei stonden onze leerlingen van 5&6VBK met hun werk in BOZAR voor het "Next Generation, Please! festival". Hier zie en hoor je er hen over spreken op Bruzz.be.  

Leerlingen vallen opnieuw in de prijzen 

Een werk van Alissia Di Dio van 5 foto werd door de kunstcommissie van Rotary Brussel Coudenberg geselecteerd voor de affichewedstrijd "Europa en ik". Het werd samen met werken van andere laureaten tentoongesteld tijdens de opendeurdag van de Europese Commissie in het Berlaimont gebouw op 5 mei. Daarna zijn ze nog tentoongesteld aan de ramen van de Sint-Goriks Hallen.

In het kader van de het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten werd het werk van Diego uit het derde jaar Audiovisuele Vorming door de jury bekroond. Op 23 mei nam hij in de Sint-Gorikshallen zijn prijs in ontvangst van de Minister-president van de Brusselse hoofdstedelijke regering. Vanaf die dag wordt zijn foto gedurende enkele maanden tentoongesteld op de buitenkant van het gebouw met vermelding van onze school.

Ontvangst op Amerikaanse ambassade

Wat een ervaring! Voor het mooie slotevenement van de Pathways Gamechangers Workshop (lees onder) werden onze leerlingen samen met hun leerkracht Engels, mevr. Ghyselen, en de directeur, ontvangen op de Amerikaanse ambassade! Foto's en een knappe video van Zouhair Ziani en Steven Smis (6AVV) werden toegevoegd aan het album.  

Gamechangers

Onze school nam deel aan de Pathways Gamechangers Workshop. In deze 2 dagen durende workshop in 'Negotiation skills' spraken onze leerlingen Engels met de leerlingen van het Collège Roi Baudouin te Schaarbeek.en leerden ze onderhandelen met elkaar. Een selectie van de foto's die Laura Pecorella en Léa De Saedeleer van 6FOTO maakten tijdens deze leerrijke activiteit, vind je in ons fotoalbum. 

Try Out Teens 

Op de website van LASSO, het Brussels netwerk voor cultuurparticipatie en kunsteducatie, werd de documentaire "Try Out Teens" gepubliceerd. 
Onze leerlingen uit de kunstafdelingen komen er uitgebreid in aan bod. 
Mevr. Matthys en mevr. Coosemans hebben in de beursschouwburg het project toegelicht aan het publiek in het panel "Artistiek aan de slag in het onderwijs". Een verslag op de website (Try Out Teens inspiratiedag-verslag)!

GWP-week 

Tijdens de week van 5 februari waren onze eerstejaars op zeeklassen in Bredene, de tweedes op bosklassen in Spa en vertoefden onze vierdejaars in Londen. De andere klassen beleefden leuke momenten tijdens de thuis-GWP. Beelden vindt u in ons fotoalbum. 
In het kader van de lessen Audiovisuele Vorming en Engels, maakte Hind De Decker (4AVV) deze vlog over de GWP Londen.

Succesvolle opendeurdag 

Op zaterdag 27 januari stonden onze deuren open. Na de geslaagde hospiteerdagen waarbij we ongeveer 160 leerlingen van lagere scholen mochten ontvangen, kregen we nu ook vele ouders op bezoek. Vanwaar die bijzondere interesse? Volgens hen door onze kleinschaligheid én leerlinggerichtheid. Mooie redenen toch?

Ons talenbeleid 

Onze school werd weer gelauwerd voor het talenbeleid. U leest er alles over via de rubriek "Projecten" (of klik hier).

Onze directeur doceert over de Koran 

Sleutelfiguren van Brusselse scholen leren over de Koran. Onze directeur is hun docent. 
Naar aanleiding van zijn conferentie aan de VUB over radicaliseringspreventie in het Brussels onderwijs, kreeg hij ruime aandacht van de pers.

Klik en 

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

Ontwerp leerlingen GO! atheneum Anderlecht siert wagens gemeenten 

Op dinsdag 21 november werden de nieuwe wagens van de gemeente Anderlecht voorgesteld. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat het om 100% elektrische wagens gaat die bovendien op een unieke manier versierd werden door de leerlingen van de afdeling Beeldende Kunsten van het GO! atheneum Anderlecht. Dit alles gebeurde op initiatief van schepen van Vervoer Elke Roex, met de steun van Anderlechts burgemeester Eric Tomas en het voltallige schepencollege. Lees er hier meer over. Klik hier voor een reportage van Bruzz.be. Foto's en meer artikels in ons fotoalbum.
Een vermelding op de website van het GO! vind je hier.

6 KSO en Foto in het parlement 

Onze leerlingen van 6 KSO en Foto trokken naar hartje Brussel. In het Belvue-museum werkten ze hun eigen partij en stad uit. In de namiddag verkenden ze het federaal parlement waar ze zich even als parlementsleden konden voordoen. De stoelen van de kamer werden getest, een gesprek in de commissiezaal gevoerd. Om het geheel af te sluiten konden ze het met goud bedekte plafond van de senaat bewonderen. Foto's in ons fotoalbum.

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie!