Nieuws

"Opmerkelijke Maandagen"

Bekende koppen tijdens de "Opmerkelijke Maandagen" in de bibliotheek van Anderlecht : Hein Zegers, Herman Brusselmans, Hendrik Cammu én onze directeur Erik Van Den Berghe! Meer info en inschrijven via de website van de bibliotheek.

Try Out Teens 

Op de website van LASSO, het Brussels netwerk voor cultuurparticipatie en kunsteducatie, werd de documentaire "Try Out Teens" gepubliceerd. 
Onze leerlingen uit de kunstafdelingen komen er uitgebreid in aan bod. 
Mevr. Matthys en mevr. Coosemans hebben in de beursschouwburg het project toegelicht aan het publiek in het panel "Artistiek aan de slag in het onderwijs". Een verslag op de website (Try Out Teens inspiratiedag-verslag)!

GWP-week 

Tijdens de week van 5 februari waren onze eerstejaars op zeeklassen in Bredene, de tweedes op bosklassen in Spa en vertoefden onze vierdejaars in Londen. De andere klassen beleefden leuke momenten tijdens de thuis-GWP. Beelden vindt u in ons fotoalbum. 
In het kader van de lessen Audiovisuele Vorming en Engels, maakte Hind De Decker (4AVV) deze vlog over de GWP Londen.

Succesvolle opendeurdag 

Op zaterdag 27 januari stonden onze deuren open. Na de geslaagde hospiteerdagen waarbij we ongeveer 160 leerlingen van lagere scholen mochten ontvangen, kregen we nu ook vele ouders op bezoek. Vanwaar die bijzondere interesse? Volgens hen door onze kleinschaligheid én leerlinggerichtheid. Mooie redenen toch?

Ons talenbeleid 

Onze school werd weer gelauwerd voor het talenbeleid. U leest er alles over via de rubriek "Projecten" (of klik hier).

Onze directeur doceert over de Koran 

Sleutelfiguren van Brusselse scholen leren over de Koran. Onze directeur is hun docent. 
Naar aanleiding van zijn conferentie aan de VUB over radicaliseringspreventie in het Brussels onderwijs, kreeg hij ruime aandacht van de pers.

Klik en 

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

Bruzz sprak met onze directeur over radicalisering 

Lees hier wat onze directeur te vertellen had aan de redactie van Bruzz over meerdere actuele thema's in Brussel. Meer interesse? Lees dan ook dit.

Ontwerp leerlingen GO! atheneum Anderlecht siert wagens gemeenten 

Op dinsdag 21 november werden de nieuwe wagens van de gemeente Anderlecht voorgesteld. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat het om 100% elektrische wagens gaat die bovendien op een unieke manier versierd werden door de leerlingen van de afdeling Beeldende Kunsten van het GO! atheneum Anderlecht. Dit alles gebeurde op initiatief van schepen van Vervoer Elke Roex, met de steun van Anderlechts burgemeester Eric Tomas en het voltallige schepencollege. Lees er hier meer over. Klik hier voor een reportage van Bruzz.be. Foto's en meer artikels in ons fotoalbum.
Een vermelding op de website van het GO! vind je hier.

6 KSO en Foto in het parlement 

Onze leerlingen van 6 KSO en Foto trokken naar hartje Brussel. In het Belvue-museum werkten ze hun eigen partij en stad uit. In de namiddag verkenden ze het federaal parlement waar ze zich even als parlementsleden konden voordoen. De stoelen van de kamer werden getest, een gesprek in de commissiezaal gevoerd. Om het geheel af te sluiten konden ze het met goud bedekte plafond van de senaat bewonderen. Foto's in ons fotoalbum.

Rania en Ahmed versterken team Tracé Brussel vzw 

Op 19 oktober kwamen Rania en Ahmed in het kader van de YOUCA-dag één dag het team van Tracé Brussel vzw versterken. Rania is 17 jaar oud en studeert Humane Wetenschappen in het GO! Atheneum Anderlecht. Leer er hier meer over.

In veilige handen 

En of ... dat onze leerlingen in veilige handen zijn! Terwijl zij naar de jaarmarkt konden, ging het personeelsteam op cursus brandbestrijding en EHBO. Het was tevens een mooi teambuildingsmoment. Een impressie vind je in ons fotoalbum!

"Finalement, il y a quoi dans le Coran ?" 

'Wat staat er nu in de Koran?' Dat is de titel van het nieuwe boek van de Franse islamoloog Rachid Benzine en de Brusselse theaterauteur- en regisseur Ismaël Saïdi. De twee benaderen het heilige boek van de moslims op een vernieuwende manier. Wetenschappelijk en met veel humor. Een boek op maat van jongeren, en dus zeker geschikt voor Brusselse scholen.

Bekijk n.a.v. de publicatie de 2 reportages waarin ook onze directeur aan het woord komt. De eerste van BRUZZ, de tweede van BX1.

Gebroken Grens: een nomadisch kunstwerk van onze leerlingen Beeldende Kunsten 

Onze leerlingen haalden de pers met hun kunstproject! Het startschot van de reizende tentoonstelling werd vrijdag 17 maart op onze school gegeven in aanwezigheid van de pers en enkele prominenten. Lees er hier meer over op de website van het GO!. Klik hier voor het artikel van Bruzz. Foto's in ons fotoalbum.

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie!