Nieuws

Wat een motivatie!

Waarom ben je leraar geworden? En waarom ben je het vandaag? Die vraag stelt het magazine "Klasse" aan leraren. Els had een droomjob als ingenieur maar koos toch voor een nieuwe uitdaging als leraar in het GO! Atheneum Anderlecht. Hier haar antwoord. 

Proficiat!

Adriano Van Mackelberghe (5FOTO) heeft deelgenomen aan de fotowedstrijd van de fotoclub GAFODI. Hij heeft de 2de , 15de en 25ste plaats kunnen veroveren met deze foto's. 

Next generation, please!

Op 9 mei stonden onze leerlingen van 5&6VBK met hun werk in BOZAR voor het "Next Generation, Please! festival". Hier zie en hoor je er hen over spreken op Bruzz.be.  

Leerlingen vallen opnieuw in de prijzen 

Een werk van Alissia Di Dio van 5 foto werd door de kunstcommissie van Rotary Brussel Coudenberg geselecteerd voor de affichewedstrijd "Europa en ik". Het werd samen met werken van andere laureaten tentoongesteld tijdens de opendeurdag van de Europese Commissie in het Berlaimont gebouw op 5 mei. 

In het kader van de het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten werd het werk van Diego uit het derde jaar Audiovisuele Vorming door de jury bekroond. Op 23 mei nam hij in de Sint-Gorikshallen zijn prijs in ontvangst van de Minister-president van de Brusselse hoofdstedelijke regering. Vanaf die dag wordt zijn foto gedurende enkele maanden tentoongesteld op de buitenkant van het gebouw met vermelding van onze school.

Ontvangst op Amerikaanse ambassade

Wat een ervaring! Voor het mooie slotevenement van de Pathways Gamechangers Workshop werden onze leerlingen samen met hun leerkracht Engels, mevr. Ghyselen, en de directeur, ontvangen op de Amerikaanse ambassade!   

Try Out Teens 

Op de website van LASSO, het Brussels netwerk voor cultuurparticipatie en kunsteducatie, werd de documentaire "Try Out Teens" gepubliceerd. Onze leerlingen uit de kunstafdelingen komen er uitgebreid in aan bod. 
Mevr. Matthys en mevr. Coosemans hebben in de beursschouwburg het project toegelicht aan het publiek in het panel "Artistiek aan de slag in het onderwijs". Een verslag op de website (Try Out Teens inspiratiedag-verslag)!

Ons talenbeleid 

Onze school werd weer gelauwerd voor het talenbeleid. U leest er alles over via de rubriek "Projecten".

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

Ontwerp leerlingen GO! atheneum Anderlecht siert wagens gemeenten 

Op dinsdag 21 november werden de nieuwe wagens van de gemeente Anderlecht voorgesteld. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat het om 100% elektrische wagens gaat die bovendien op een unieke manier versierd werden door de leerlingen van de afdeling Beeldende Kunsten van het GO! atheneum Anderlecht. Dit alles gebeurde op initiatief van schepen van Vervoer Elke Roex, met de steun van Anderlechts burgemeester Eric Tomas en het voltallige schepencollege. Lees er hier meer over. Klik hier voor een reportage van Bruzz.be. 
Een vermelding op de website van het GO! vind je hier.

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie!