Nieuws

Primeur!  Onze leerlingen mee op wetenschapsboot Belgica

De leerlingen van de wetenschappelijke richtingen uit het 5de jaar kenden een primeur. Ze mochten als eersten uit een Vlaamse school, samen met wetenschappers van een school uit Vielsalm, mee aan boord van het wetenschapsschip de "Belgica". Ze gingen de Noordzee op om wetenschappelijke proeven uit te voeren!  Klik hier voor een reportage van "brusselnieuws.be". Foto's in ons fotoalbum!

Opendeurdag  -  spaghettiavond

Op zaterdag 26 april staan onze deuren open van 14 tot 17u. Kom een kijkje nemen, maak kennis met het personeel, en ontdek ons veelzijdig aanbod in ASO en in onze kunstafdelingen in TSO en KSO. 
U kan ook nog genieten van de dansvoorstelling en aanschuiven voor een lekkere spaghetti (vanaf 17u).

Dansproject 25 en 26 april

De afdelingen van de tweede en derde graad Beeldende Architecturale Kunsten, Vrije Beeldende Kunst, Audiovisuele Vorming, Fotografie en de derde graad Humane Wetenschappen werken samen vakoverschrijdend aan een dansvoorstelling.
Het wordt een gegarandeerd succes! Klik hier voor meer informatie en bezoek de aparte website www.streetnoise.be  of de facebookpagina.

Vernieuwbouw 

Goed nieuws! De werken aan gebouw D - de vernieuwbouw - zijn in januari herstart. We kijken alvast uit naar onze nieuwe refter, de polyvalente ruimte, de nieuwe ateliers voor de kunstafdelingen, ...  Klik hier voor een beeld.

Bezoek lagere scholen 

We kregen weer heel wat lagere scholen op bezoek. De leerlingen maakten uitgebreid kennis met onze school, ze kregen een boeiende les wiskunde én een creatieve les artistieke vorming!
Wij kregen in ruil heel wat leuke opmerkingen! U leest er hier een van.

Proficiat 

Joyce Van der Borght, leerling van 5 FOTO, heeft met 871 likes de publieksprijs van de Itinera Fotowedstrijd gewonnen! Klik hier voor meer.

Voorstelling kunstafdelingen en nieuwe optie 1A tijdens "Studiekeuzebeurs" 

Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen met interesse voor kunst reeds vanaf het eerste jaar  kiezen voor "Artistieke Vorming". Tijdens de onlangs georganiseerde studiekeuzebeurs in het Heizelpaleis, werd o.a. deze optie gepromoot door onze leerlingen van de kunstafdelingen. Je ziet ze aan het werk in ons fotoalbum!

Minister van onderwijs op bezoek  

Minister Pascal Smet lanceerde op onze school de nieuwe website "Sfeer op school". Op het programma stond ook een speeddating met leerlingen en leraars. Lees er hier meer over en bekijk de foto's in ons fotoalbum!


Smartschool voor ouders 

Ouders kunnen op vraag een co-account én een gratis opleiding voor Smartschool krijgen. Zo kunnen ze beter communiceren met het personeel en de resultaten van hun kind dagelijks volgen. Contacteer de school voor meer informatie.