Nieuws

Onze videoboodschap haalt de internationale pers!

"Ik hoop" haalt de pers, de internationale zelfs! De leerlingen uit de richting Audiovisuele Vorming stonden in voor de productie. 
We kregen aandacht van de VRT in het journaal van 19u, Het Nieuwsblad, De Standaard, Brusselnieuws.be, Humo, Karrewiet, Het GO!, e.a.   Klik hier voor meer! Ook vele scholen maakten een link naar ons op hun eigen website.
Het filmpje zelf is hier te bekijken. 

Inschrijven in het Nederlandstalig Onderwijs Brussel 

Mede door het stijgend aantal leerlingen in Brussel, is het belangrijk dat u tijdig kiest voor een secundaire school voor uw kind. Wij werken, zoals vele andere Brusselse scholen, met een aanmeldingsprocedure. Kom nu reeds langs op onze school voor meer informatie, vraag meer uitleg aan de juf of meester van het 6de leerjaar, of klik hier.

Op bezoek bij minister Reynders

Onze leerlingen van 6 ASO waren te gast bij minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders voor een boeiend gesprek. Klik hier voor meer!

Youth Talks 

Hassan Al Hilou (5 EWi) heeft als jongste ondernemer van het land (16 jaar!) zijn eigen online platform voor jongeren gelanceerd: Youth Talks. KBC ondersteunt zijn project en zal hem minimum 1 jaar helpen met een eigen bureau in KBC Brussel en met mentors en adviseurs. 
Dit is niet alleen geweldig voor hem maar ook voor onze school want zijn bedrijfje werd op het KAA opgestart. Klik hier voor een presentatie op YouTube (gemaakt door onze leerlingen van Audiovisuele Vorming).

Boodschap van onze oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

Succes na het atheneum

Dat je met een diploma van onze school vlot kan voortstuderen, hebben al meerdere oud-leerlingen bewezen! Lees enkele succesverhalen op onze Facebookpagina!

Bericht aan de ouders ! 

Alle ouders krijgen een account voor Smartschool:  een online puntenboek en agenda, gemakkelijk mailen met de directeur en de leraars, opvolging van afwezigheden, ...  Het kan allemaal! 
Nog geen login? Contacteer de klastitularis voor meer informatie!  

Bloedmaan 

Voor de zonsverduistering van 20 maart vezamelden al onze leerlingen op de speelplaats. Dat lukte uiteraard niet voor de maansverduistering van 28 september. Onze leraar wetenschappen, J. Lathouwers, zorgde wel voor enkele mooie (eigen) beelden! Je ziet ze hier.

Urban Education

Weer een primeur voor onze school! Een nieuwe cursus 'Urban Education' zal van start gaan vanuit onze school. 
Studenten van de Erasmushogeschool Brussel en van de VUB onderzoeken de leer- en leefwereld van onze jongeren: de opvoeding thuis, hun omgeving (buurt/straat) én het onderwijssysteem.  
Onze leerlingen van Humane Wetenschappen begeleiden het project.

Bruno De Lille interviewt de directeur en leerlingencoach

N.a.v. de start van het nieuwe schooljaar interviewde Bruno De Lille onze directeur en leerlingencoach. Lees hier wat ze te vertellen hadden!

Vlaams minister-president Bourgeois bezoekt onze school 

Op 1 september kwam Vlaams minister-president Geert Bourgeois naar onze school. Mét een luisterend oor voor de wensen, vragen en opmerkingen van al onze leerlingen. Het Atheneum Anderlecht werd uitermate representatief bevonden voor dit onderzoek. Weerom een mooie eer voor onze leerlingen! Lees het persbericht en bekijk foto's in ons fotoalbum.

Nieuws uit 6 Foto

Genevie Miranda Mora uit 6 FOTO heeft een reportage gemaakt in de Atlas Martial Academy. Deze kickboxclub was onder de indruk van zijn foto's en heeft nu zijn werk gebruikt als reclame en uithangbord. Hier ziet u het resultaat.

GO! Atheneum Anderlecht

U merkt het: de term "Koninklijk" verdwijnt (geleidelijk) uit onze naam. Binnenkort onthullen we ook een nieuw logo! Ons websiteadres www.kaa.vgc.be blijft voorlopig nog hetzelfde.

Het Atheneum Anderlecht in het nieuws

Onze school kwam afgelopen schooljaar weer meermaals in het nieuws. "Brussel Deze Week" had het over onze nieuwe lokalen en ateliers voor onze kunstafdelingen, op de VRT waren we te zien op de "Kookmet", de jury van de serviceclub Rotary verkoos een werk van een leerling wegens bijzonder "creatief en origineel", aandacht via "Kunstbende", het "Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten", e.a.