Nieuws

Preventie tegen radicalisering 

Lees hier wat onze directeur in de krant De Morgen te zeggen had over de preventiemaatregelen binnen de scholengroep Brussel.

Van zwarte gaten tot de sociaalste school ...

Via onze Facebookpagina volg je alle projecten waaraan onze leerlingen deelnemen!

Esther, Sarah en Mohamed (6MTWE en 6WEWI) hebben met hun filmpje over zwarte gaten de eerste prijs in hun leeftijdscategorie weggekaapt! Als winnaar van het "Big Bang Spacetube Festival" mogen zij een dagje als VIP op bezoek naar het Astronauts Training Center en het 3M innovation center van de ESA in Keulen. Proficiat!

Activiteiten kunstafdelingen 

Volg alle activiteiten en lopende projecten van onze kunstafdelingen via de extra link rechts op deze pagina.

Ons talenbeleid 

Onze school werd weer gelauwerd voor het talenbeleid. U leest er alles over via de rubriek "Projecten".

Wat een motivatie!

Waarom ben je leraar geworden? En waarom ben je het vandaag? Die vraag stelt het magazine "Klasse" aan leraren. Els had een job als ingenieur maar koos toch voor een nieuwe uitdaging als leraar in het GO! Atheneum Anderlecht. Hier haar antwoord. 

Next generation, please!

Op 9 mei stonden onze leerlingen van 5&6VBK met hun werk in BOZAR voor het "Next Generation, Please! festival". Hier zie en hoor je er hen over spreken op Bruzz.be.  

Leerlingen vallen opnieuw in de prijzen 

Een werk van Alissia Di Dio van 5 foto werd door de kunstcommissie van Rotary Brussel Coudenberg geselecteerd voor de affichewedstrijd "Europa en ik". Het werd samen met werken van andere laureaten tentoongesteld tijdens de opendeurdag van de Europese Commissie in het Berlaimont gebouw op 5 mei. 

In het kader van de het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten werd het werk van Diego uit het derde jaar Audiovisuele Vorming door de jury bekroond. Op 23 mei nam hij in de Sint-Gorikshallen zijn prijs in ontvangst van de Minister-president van de Brusselse hoofdstedelijke regering. Vanaf die dag wordt zijn foto gedurende enkele maanden tentoongesteld op de buitenkant van het gebouw met vermelding van onze school.

Ontvangst op Amerikaanse ambassade

Wat een ervaring! Voor het mooie slotevenement van de Pathways Gamechangers Workshop werden onze leerlingen samen met hun leerkracht Engels, mevr. Ghyselen, en de directeur, ontvangen op de Amerikaanse ambassade!   

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie!