Nieuws

Gebroken Grens: een nomadisch kunstwerk van onze leerlingen Beeldende Kunsten 

Onze leerlingen halen de pers met hun kunstproject! Het startschot van de reizende tentoonstelling werd vrijdag 17 maart op onze school gegeven in aanwezigheid van de pers en enkele prominenten. Lees er hier meer over op de website van het GO!. Klik hier voor het artikel van Bruzz. Foto's in ons fotoalbum.

Herdenking aanslagen Brussel 

Onze school stuurde op 22 maart een delegatie naar Brussel om de aanslagen te herdenken op een bijzondere manier. Lees er hier meer over. 

Brussel, één jaar later 

Knack sprak met onze leerlingen en met de directeur! Lees hier de artikels : artikel1  /  artikel2

Bezoek aan de Europese Commissie 

Onze leerlingen hadden op vrijdag 9 maart 2017 het genoegen om een herdenkingsplechtigheid bij te wonen aan de Europese Commissie.
Het RAN-netwerk zet zich dagelijks in om het radicalisme in de EU aan te kaarten en tegen te gaan. Dat is één van haar taken. Het zorgt ook voor steun aan de slachtoffers van terrorisme. Daarom konden onze leerlingen overlevenden van de aanslagen in Tunesië, Nice en Brussel horen getuigen en zelfs ontmoeten. 
Samen met leerlingen uit Berlijn, hebben onze laatstejaars vragen mogen beantwoorden rond dit thema. Ze kregen een daverend applaus en zijn opnieuw uitgenodigd om op 22 maart een extra herdenkingsplechtigheid bij te wonen aan de Europese Commissie. 

Minister van Justitie was aanwezig en President François Hollande kwam onverwachts de openingsspeech geven. 
Het was weer een geslaagde uitstap. Foto's in ons fotoalbum.

CLBch@t 

Discreet of anoniem chatten met het CLB? Klik hier voor meer informatie! 

Purple Talent Zacarias 

Bekijk hier een reportage over een dag op het internaat met Zacarias, ons "Purple Talent RSCA" uit 2 moderne wetenschappen. 

Ghostwalks 

Op vrijdag 28 oktober werkten we met 4AVV mee aan het project Ghostwalks. In de kelders van de slachthuizen van Anderlecht installeerden onze leerlingen een audiowandeling. De deelnemers werden meegenomen in een denkbeeldig en bevreemdend verhaal. Het resultaat van het hele parcours vind je hier. Veel kijkplezier! 

Winnaars prijzen "Week van de mobiliteit" 

Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen zich op een gezonde en duurzame manier verplaatsen. De werkgroep mobiliteit en gezondheid besliste om dit jaar o.a. actie te voeren tijdens de week van de mobiliteit. Elke dag dat een leerling met de fiets kwam, kreeg hij/zij een lotje. Op het einde van de periode werden er prijzen verloot onder de deelnemers.
Sergio kaapte de hoofdprijs weg en mag zich de trotse eigenaar noemen van een fitbit activiteitsmeter. Jonathan en Thomas wonnen allebei T-shirts, nog andere leerlingen wonnen cinematickets. Klik hier voor een beeld.
Dikke proficiat aan alle leerlingen die met de fiets komen en dit hopelijk zullen blijven doen! 

Hassan Al Hilou over onderwijskwaliteit 

Hassan (6EWI) geeft zijn visie op het onderwijs. Lees hier het artikel. 

Ayoub Jamli in de krant met minister Smet 

Minister van Mobiliteit Pascal Smet maakte kennis met Ayoub (4 Eco), die op de voorstelling van de Week van de Mobiliteit deelnam aan een van de workshops. Klik hier voor het krantenartikel en bekijk de foto's in ons fotoalbum.
De minister was reeds eerder op bezoek op onze school om de leerlingen aan te moedigen meer met de fiets naar school te komen. Hij opende toen ook officieel onze nieuwe fietsenstalling. 

Alledaags erfgoed 

CANON cultuurcel heeft een praktijkvoorbeeld van ons project rond alledaags erfgoed online geplaatst. De leerlingen van onze richting audiovisuele vorming zorgden voor deze bijzondere bijdrage! Je vindt ze hier.

Ontmoeting slachtoffers aanslagen in Parijs 

Onze leerlingen van 5ASO hadden op 31 mei in Parijs een ontmoeting met de slachtoffers van de aanslagen. Het werd een zeer sereen moment voor onze leerlingen die zich voorbeeldig hebben gedragen. Lees hier het artikel dat op de site van "Association française des Victimes du Terrorisme" (afvt.org) verscheen.

Boodschap van oud-leerling Vincent Kompany  

Onze directeur en de leerlingencoach hadden het met oud-leerling "wereldster" Vincent Kompany over zijn project "BX". Vincent gaf een mooie boodschap mee voor alle leerlingen van onze school! Lees ze hier.