Nieuws

Inschrijvingen

Wenst u in te schrijven voor volgend schooljaar? Kom zo vlug mogelijk langs op het leerlingensecretariaat tijdens de lesuren!

Weer een prijs!

De jury van de serviceclub Rotary verkoos een foto van Sarrah Bynens (5 FOTO) wegens "creatief en origineel". Sarrah mag haar prijs weldra in ontvangst nemen tijdens een proclamatie.

Proficiat! 

Hierbij willen we graag Jessica Keci Rivera (6VBK) feliciteren. Zij is namelijk één van de laureaten op Brussels niveau van een wedstrijd in het kader van 'Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten'. Eén van haar foto's is geselecteerd. De prijsuitreiking volgt en de foto zal tentoongesteld worden in de Sint-Gorikshallen.

In de prijzen op Kunstbende!

Gerty Pauwels (3 BAK) heeft de eerste prijs behaald in de categorie Beeldend op Kunstbende. Zij gaat door naar de finale in Kortrijk.
Ook onze jongste kunstenaars van 1 Artistieke Vorming namen deel. "Mijnheer Bouzrouti" (artiestennaam) werd derde in Beeldend; Jasmine en Anaïs behaalden de tweede prijs in de categorie Mode met hun project "Just Nice: Fire and Ice". 
Foto's in ons fotoalbum. Hier een video van Brusselnieuws.be (Jasmine en Anaïs).

Brussel Deze Week heeft het over onze nieuwe lokalen! 

Gebouw D - onze vernieuwbouw - is in gebruik! Er zijn nieuwe ateliers voor onze kunstafdelingen, een nieuw lokaal Audiovisuele Vorming, een echte techniekklas, ...  Lees hier het artikel uit Brussel Deze Week.

De Makers 

Onze leerlingen van 1 Artistieke Vorming nemen met hun Tableau vivant deel aan de wedstrijd De Makers. Klik hier voor meer info en "Like" hun werk! 

Project "Brede school" 

In het kader van "Brede school" organiseerden we samen met basisschool NELLIE MELBA het project "Rollen van het lachen". Op donderdag 29 januari stelden onze leerlingen van 1A dit voor aan de leerlingen van het 2de en het 3de leerjaar. Ze toonden een staaltje van hun taalvaardigheid Nederlands aan de hand van een aantal goed vertelde grapjes. Deze grapjes worden in beeld gebracht en tentoongesteld tijdens de jeugdboekenweek in de gemeentelijke bibliotheek van Anderlecht. Foto's in ons fotoalbum!

Kunstvirus in Brussel

Vier Brusselse scholen, waaronder het KAA, met 4 verschillende onderwijsvormen ASO-TSO-KSO-BSO werken mee aan het project KUNSTVIRUS in Brussel. Onze afdelingen BAK-VBK hebben de deelnemende scholen de mogelijkheid gegeven om het thema"identiteit" op een artistieke manier te interpreteren.  Meer info op virusproject.be !

Bezoek lagere scholen

We kregen reeds heel wat lagere scholen op bezoek. Zij, maar ook wij, vonden het leuk én interessant. Hier alvast een leuke reactie! 

Zuiddag 

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later. 

Ook onze leerlingen namen deel! Zo was Safae (6 HUW) voor één dag hoofdredacteur bij MO*. Lees hier haar artikel.

DNA-puzzelaars

Marie-Christine en Beneta van 6 EWI hebben de pas aangekochte molecuulstructuur voor DNA helemaal zelfstandig in elkaar gepuzzeld. Prachtig! Ziehier het resultaat!

Onze leerlingen AVV op de "kookmet" 

Zie ze - in het kader van ons gezondheidsbeleid - aan het werk in het VRT-journaal! Klik hier.

Bericht aan de ouders ! 

Alle ouders krijgen een account voor Smartschool:  een online puntenboek en agenda, gemakkelijk mailen met de directeur en de leraars, opvolging van afwezigheden, ...  Het kan allemaal! 
Nog geen login? Contacteer de klastitularis voor meer informatie!